portret-stephanie

Stephanie van der Wiel

Stephanie van der Wiel is in 2007 afgestudeerd aan de MBO Dansopleiding van het Friesland College, met als specialisatie moderne dans. Daarna heeft ze drie jaar Fysiotherapie gestuurd aan de Hanze Hogeschool, maar twijfelde of ze er goed aan had gedaan om dans op de tweede plek te zetten. In 2010/2011 zette ze haar opleiding een jaar stil, om te kijken of ze kon gaan leven van de dans.

Grietine Molenbuur vroeg haar in 2011 een choreografie te maken voor het 3e jaar voor de voorstelling ‘Oud Couture’ . Het jaar daarop in 2012 maakte ze Sirocco voor het tienjarig jubileum en danste zelf in het stuk ‘Tafel voor 4’ van Grietine Molenbuur.
Datzelfde jaar deed ze de choreografie voor ‘Bonifatius de musical’ en werkte als moderne dansdocent op het Friesland College. Toen werd voor haar duidelijk dat dit het vak is waar haar hart ligt.
Sinds het schooljaar 2012/2013 is ze vaste docent bij de Jeugd Dans Opleiding.

Ze geeft moderne dans op dinsdag aan de 2e en 3e jaars leerlingen. Haar hoofdstijl is modern en ze laat zich ook graag inspireren door andere dansstijlen. Ze combineert graag lange vloeiende lijnen met felle strakke accenten. Ook is expressie een belangrijke toevoeging aan de bewegingen zodat het nog meer gaat leven.
Stephanie: ‘Ik werk met ontzettend veel plezier bij de JDOF. Heerlijk om gemotiveerde meiden van die leeftijd les te geven, dat geeft energie. Je ziet ze groeien. Mooi om Fries danstalent op te leiden.’

Sinds 2014 vormt ze samen met Karin Lambrechtse, Jesca de Graaf en Mirjam van Duin de dansgroep Duende onder de artistieke leiding van Grietine Molenbuur.

‹ terug naar wie is wie