Bijscholingsdag voor dansdocenten

Bijscholingsdag voor dansdocenten

Zondag 12 mei

10.30 – 14.30 uur

Dans samen met collega’s, doe inspiratie op en leer elkaar kennen.

Zondag 12 mei organiseert Jeugd Dans Opleiding Fryslân een bijscholingsdag voor (aankomende) dansdocenten uit Noord-Nederland. Het doel van de middag is om andere dansdocenten en aanstaande dansdocenten te ontmoeten, van elkaar te leren, te netwerken en uiteraard te ontwikkelen.

Het programma bestaat uit 2 workshops en een lunch. Een workshop modern/jazz door Esther Nederpelt en een workshop partnering door Patricia van Deutekom.

Esther Nederpelt is al jaren een gedreven dansdocent, actief in de stijlen modern en jazz. Ze danste in 2007 in New York voor o.a. The Next Stage Project, het Ko-Ryo Dance Theater en het Labirinth Dance Theater. Inmiddels geeft ze lessen en workshops in binnen- en buitenland en is ze verbonden aan de Academie voor Danseducatie Fontys in Tilburg. De laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in het observeren, begeleiden en coachen van dansdocenten. Dansbeleving en danstechniek komen op een praktische en toepasbare manier samen, waarin de drijfveer om te willen dansen de boventoon voert. Tijdens de bijscholingsdag geeft Esther Nederpelt een workshop modern/jazz, waarin ze verdieping en inspiratie geeft voor je eigen lespraktijk. We zijn ontzettend blij dat ze haar kennis komt delen met het Friese dansveld.  

Patricia van Deutekom is professioneel danseres, docent en gastdocent. Ze begon ooit als vierjarige aan een balletschool en is inmiddels uitgegroeid tot professioneel danseres en danst in theaters van Zuid-Afrika tot Canada. Daarnaast is ze dansdocent Dance Condition aan o.a. de Artez Hogeschool en geeft ze als gastdocent modern aan Codarts Hogeschool voor de kunsten Ze danst sinds 2004 met en voor het dansgezelschap Jens van Daele’s Burning Bridges en is inmiddels uitgegroeid tot boegbeeld daarvan. In de choreografieën van Jens komt indrukwekkend partnerwerk vaak aan bod. Op 12 mei geeft ze een workshop partnering, waarbij verschillende technieken worden behandelt, als ook hoe deze technieken op een veilige manier over te brengen aan je eigen leerlingen.

Kosten

1 workshop: €10,-

2 workshops: €12,50

Studenten krijgen €2,50 korting op 2 workshops.

Tijdschema

10.30 – 12.00 workshop modern/jazz
12.00 – 13.00 lunch (verzorgd door JDOF)
13.00 – 14.30 workshop partnering

Deze workshops worden mede mogelijk gemaakt met steun van de Provincie Fryslân

Aanmelden voor de bijscholingsdag kan hier ↓

 

Aanmelden bijscholingsdag dansdocenten

Dit is het aanmeldformulier voor de bijscholingsdag voor (aankomende) dansdocenten uit Friesland. De kosten van de dag zijn: 1 workshop is €10 euro. Doe je mee aan twee workshops dan kost dat €12,50. Studenten krijgen €2,50 korting bij 2 workshops. Betalingsinstructies volgen per mail na aanmelding.