Afke Brenninkmeijer

Afke Brenninkmeijer

Dansdocent en lid Artistieke Raad

Specialisme: Moderne dans

Afke is sinds 2015  betrokken bij de JDOF als docent/choreograaf en vanaf 2018 als lid van de Artistieke Raad.

Heeft de opleiding uitvoerend danser gevolgd aan de ArtEZ Dansacademie en de master Kunstbeleid, -management en -marketing aan de RUG. Na haar dansopleiding heeft ze gewerkt als freelance danser in verschillende (locatie)projecten. Tijdens haar opleiding en werk heeft ze gedanst in choreografie√ęn van o.a. Sanne Clifford, Peggy Olislaeger, Roberto Zappala, Jens van Daele en Philip Taylor. Daarnaast is ze zich gaan toeleggen op het lesgeven, en ontdekte dat daar eigenlijk haar grootste passie ligt. Naast de JDOF is ze actief bij Keunstwurk als projectleider van de Friese Dansdagen. Ook geeft ze danslessen in Kunstencentrum Atrium in Sneek.¬†

Haar inbreng bij de JDOF is de artistieke koers en inhoud van de opleiding vormgeven, het begeleiden van leerlingen en het invullen van de jaarlijkse voorstelling en andere extra activiteiten. Daarnaast geeft ze moderne dans aan de 2e en 3e jaars. 

Wat zij de leerlingen speciaal wil meegeven: ‚ÄėPlezier en liefde voor dans staat bij mij altijd voorop. Dat vind ik de beste basis voor hard werken en veel van jezelf kunnen eisen. Bij de JDOF ontwikkel je jezelf niet alleen als danser, maar ook als artiest en persoon. We bereiden je voor op een carri√®re als professioneel danser, maar ook wanneer je een sterke, gedreven amateurdanser wil worden die in het dagelijks leven dokter is. Ieder heeft zijn eigen, unieke talent en ik vind het elke keer weer bijzonder om dat te mogen helpen ontwikkelen.

 

‹ terug naar wie is wie