Over de JDOF

Vaste onderdelen zijn moderne dans, jazzdans, klassiek ballet en dansexpressie. Er worden ook lessen gegeven in andere dansstijlen en andere disciplines zoals urban, improvisatie en choreografie. Alle lessen worden gegeven door specialisten in hun vakgebied.

De derdejaars spelen de hoofdrol in de eindvoorstelling, maar ook alle andere leerlingen dansen mee. Om nog meer podiumervaring op te doen zullen er regelmatig optredens zijn. Deze optredens zijn dan onderdeel van een voorstelling (in de eigen dansstudio of in de Friese theaters), festival of een andere bijzondere gelegenheid, zoals een locatieproject.

Sinds juli 2013 is de JDOF officieel erkend Leerbedrijf Artyst.


Voor wie?
De JDOF is er voor jongeren van 12 tot 18 jaar die al actief zijn in de dans vanuit dansscholen, creativiteitscentra of gymnastiekverenigingen en die zich verder willen ontwikkelen. Maar ook voor jonge mensen met talent, die van dansen houden, die graag bewegen, gemotiveerd zijn en vaker willen trainen. Als je tussen de 12 en 14 jaar bent en na de zomervakantie in het voortgezet onderwijs zit of daar al naartoe gaat, kun je auditie doen.

Kosten 
Voor het cursusjaar 2020-2021 gelden de volgende tarieven:
Voorbereidingsjaar € 450, -
1e, 2e en 3e jaar € 600, -
TOP groep € 350, -

Het cursusgeld wordt altijd betaald, ook bij eerdere beëindiging van het lopende cursusjaar. Bij de overgang naar een volgend cursusjaar kan de student kosteloos stoppen voor de start van het nieuwe seizoen.

Voor ouders met beperkte financiële middelen is het Jeugdcultuurfonds opgericht, zie: www.cultuurfonds.nl

Hoe kun je je aanmelden?
Als je wilt dansen bij de JDOF, dan moet je auditie doen. Elk jaar vinden deze audities plaats in het voorjaar en aan het begin van het nieuwe schooljaar.

Stichting JDOF
De opleiding van de Stichting Jeugd DansOpleiding Fryslân wordt sinds 2002 mogelijk gemaakt door de subsidie van de Provincie Fryslân.

Meld je aan voor de auditie!

Wat is de JDOF?

De Jeugd Dans Opleiding Fryslân is een driejarige opleiding met een voorbereidend jaar voor jong danstalent in Friesland en is gevestigd in Neushoorn in Leeuwarden.

Het bestuur van onze stichting

Het bestuur houdt toezicht, is klankbord en bestaat uit 6 bestuursleden. Het is divers samengesteld en ook een aantal ouders hebben zitting in het bestuur. De leden hebben duidelijk affiniteit met dans en proberen de JDOF richting en continuïteit te bieden.

Lees alles over ons bestuur

Verder in dans?

Gek op dansen? Wil je méér doen met dans? En woon je in Friesland?
Dan is de JDOF iets voor jou!

Kom auditie doen en laat zien jij in huis hebt.

 

Meld je nu aan

Subsidiënten en sponsoren

Deze instellingen en bedrijven dragen de JDOF een warm hart toe door hun financiële bijdrage.