Ella Guzman

Ella is sinds 2018 betrokken bij de JDOF als dansdocent klassiek en modern.

Ella heeft de opleiding D’drive artiest dans gevolgd en begon met dans toen ze 3 jaar was bij de muziekschool (nu het Kunstencentrum Atrium) in Sneek. Daar volgde ze Klassiek ballet van Berber en Jazz van Raymond Guzman.  Na het afronden van Jeugd DansOpleiding Fryslân bij Dance Explosion heeft zij onder leiding van Raymonf Guzman in Sneek gedanst waar ze zich verder ontwikkelde in dans en choreograferen.

In haar laatste jaar van de opleiding D’drive heeft ze veel stukken kunnen choreograferen voor diverse groepen zoals de Talentenklassen in Sneek en voor Dance Explosion. Na het behalen van haar diploma Atriest dans heeft ze auditie gedaan voor het gezelschap Ad Deum in Houston, Texas. Daar heeft ze anderhalf jaar gedanst en getraind in diverse technieken zoals Graham, Limon, Horton en Klassiek ballet. Onder begeleiding van Randall Flinn artistiek leider van de Ad Deum dance company, Alicia Graff Mack voormalig solist bij Alvin Ailey in New York. Richard Bowman voormalig solist Australian Ballet en Steve Brul voormalig solist Houston Ballet. 

Na een hele leerzame tijd in Texas was het weer tijd om terug naar Nederland en les te geven.

In 2020 heeft Ella een reis naar India gemaakt om haar yoga certificaat te behalen. De yoga opleiding heeft ze gevolgd bij Rishikesh vinyasa yoga school. Daar werd ze getraind in yoga asana, anatomie, meditatie en werd zo gediplomeerd Yoga docent. 

Naast de JDOF is ze actief bij Kunstencentrum Atrium als dansdocent modern. Ook geeft ze dans lessen in klassiek ballet en jazz. Choreograferen is ook een grote passie van Ella. 

 

Ella aan het woord:

Ik  vind het erg belangrijk om vertrouwen opbouwen tussen docent en leerling. Vanaf de eerste les wil ik een fijne en veilige omgeving bieden aan mijn leerlingen. Ik geloof dat er meer ruimte is voor groei als de leerling comfortabel is. Natuurlijk is het ook erg belangrijk om je leerlingen uit hun ‘comfortzone’ te halen, daarom daag ik de leerlingen juist  uit om verder te gaan,  dat kan alleen als ze zich veilig voelen.  

Dansen is een vorm van zelfexpressie en voor mij  ook een soort van therapie. Ik kon er altijd mijn gevoelens kwijt in het dansen en wil dat graag aan mijn leerlingen meegeven. 

 

Verder in dans?

Gek op dansen? Wil je méér doen met dans? En woon je in Friesland?
Dan is de JDOF iets voor jou!

Kom auditie doen en laat zien jij in huis hebt.

 

Meld je nu aan

Subsidiënten en sponsoren

Deze instellingen en bedrijven dragen de JDOF een warm hart toe door hun financiële bijdrage.