Wij begeleiden onze talenten naar een hoger niveau

Jeugd Dans Opleiding Fryslân

Tilt je op!

Alles over de organisatie

De Jeugd Dans Opleiding Fryslân is een driejarige opleiding voor jong danstalent in Friesland en is gevestigd in Cultureel Centrum Neushoorn in Leeuwarden. Het gehele jaar wordt op hoog niveau les gegeven in verschillende dansstijlen.

Kerntaak

De kerntaak van de JDOF is om jong danstalent tussen de 12 en 18 jaar en afkomstig uit Friesland, op

te leiden tot veelzijdige en zelfverzekerde dansers, die in de loop van drie jaar hun talent in die mate hebben ontwikkeld, dat ze klaar zijn voor een verdere carrière in de danswereld in binnen- en/of buitenland.

 

Op de JDOF groeien leerlingen in hun zelfvertrouwen en lichaamsbewustzijn. Dans is voor hen de manier om zich te uiten, te leren samenwerken, communiceren en plezier te hebben. De leerlingen zijn niet alleen talentvol, maar ook ontzettend gemotiveerd.

Samen met het bestuur bepaalt de Artistieke Raad de inhoud van de opleiding. Welke docenten geven welke lessen aan welke leerjaren? Zo wordt er ook bekeken op welke wijze talentvolle jonge docenten en choreografen op een goede manier kunnen worden ingezet in de opleiding. De Artistieke Raad begeleidt deze jonge docenten en choreografen. 

De docenten, choreografen en artistieke raad vormen samen een sterk team dat de leerlingen op een professionele wijze helpt in het ontwikkelen en ontplooien van hun talent.

Visie

Met dans kun je emoties of gedachten verbeelden door middel van beweging. Dans is daarmee een universele taal, waarmee de danser kan ontroeren, verwonderen of de toeschouwer van zijn stuk kan brengen. Dans is dan geen serie pasjes meer, maar wordt “tot kunst verheven”.

Deze visie op dans is voor de JDOF van wezenlijk belang; want dát is wat we onze leerlingen willen leren. Alleen een fabelachtige techniek is hiervoor niet voldoende. In de dans is een goed ontwikkelde theatrale persoonlijkheid net zo belangrijk. De JDOF wil een plek zijn waar Fries danstalent uitgedaagd wordt zich op al deze gebieden én op een hoog niveau te ontwikkelen. 

De JDOF onderscheidt zich hiermee van andere Friese dansscholen en is een aanvulling daarop die het dansen in de breedste zin doceert

Missie

Wil je van dans je beroep maken, dan dans je bij de JDOF.

De JDOF tilt je op!

Met dat uitgangspunt willen we talentvolle jonge Friese dansers helpen om zich verder te ontwikkelen. Hierbij is de artistieke en persoonlijke ontwikkeling van de dansers net zo belangrijk als hun danstechnisch vakmanschap. Want als je echt verder wilt met dans, dan zul je je op al deze drie gebieden moeten onderscheiden.

De JDOF wil Friese danstalenten een opleiding bieden waarin deze brede ontwikkeling centraal staat. De kwaliteit die we daarbij voor ogen hebben is hoog; aan het eind van de opleiding zijn onze leerlingen klaargestoomd voor een dansvakopleiding op MBO of HBO niveau. We beschouwen ons daarom als een (onafhankelijke) vooropleiding. 

Verder in dans?

Wanneer je van dans je beroep wil maken, of je gewoon ontzettend veel van dansen houdt: als je méér wil met dans dan kom je naar de JDOF!

Kom langs voor een proefles of schrijf je in voor de audities.

Schrijf je hier in

Subsidiënten & sponsoren