Kom alles te weten over de vierjarige

vooropleiding van de JDOF

Alles over de opleiding

Leerlingen op de JDOF volgen 40 weken per jaar een vast programma, waarin wekelijkse lessen klassiek ballet, moderne dans en jazzdance, worden gecombineerd met blokken urban, dansimprovisatie en choreografie.

De JDOF is een vierjarige vooropleiding waarin leerlingen zes tot negen uren per week lessen volgen, verdeeld over twee of drie dagen. De opleiding start met het voorbereidend jaar. In dit jaar volgen ze als aanvulling op de lessen bij de huidige danschool op zaterdagmiddag lessen bij de JDOF.  Ook na het voorbereidende jaar blijven de leerlingen vaak dansen bij hun huidige dansschool.

In principe sluiten leerlingen na het vierde jaar hun opleiding bij de JDOF af. Voor leerlingen die dan nog een jaar moeten overbruggen, voordat ze kunnen doorstromen naar een MBO of HBO opleiding, biedt de JDOF het Young Artist Program. In dit jaar volgen leerlingen technieklessen en worden ze voorbereid op de audities van de landelijke opleidingen. Het YAP staat open voor alle vergevorderde dansers. 

 

Opbouw van de opleiding

Voorbereidend jaar

De opleiding start met het voorbereidende jaar. Een jaar waarin je kunt wennen aan het ritme van extra lessen op hoog niveau. De lessen zijn iets korter en alleen op de zaterdagmiddag. Ook de leerlingen van het voorbereidende jaar doen mee aan alle activiteiten van JDOF.

De lessen van de leerlingen in het voorbereidende jaar zijn op zaterdag van 12.30-17.00 uur.

1e jaar

Les klassiek ballet plus een half uur spitzenles, les moderne dans, les jazz- show dans en lesblokken improvisatie en urban

De eerstejaars trainen op dinsdagavond van 17.15 - 21.00 uur en op zaterdagmiddag van 12.30-15.45 uur.

 

2e jaar

Les klassiek ballet plus een half uur spitzenles, les moderne dans, les jazzdance dans en lesblokken urban en show.

De tweedejaars trainen op donderdagavond  van 17.15 - 21.00 uur en op zaterdag van 9.00-12.15 uur

3e jaar

Les klassiek ballet plus een half uur spitzenles, les moderne dans, les jazzdance dans, choreografie en lesblokken urban en show. De derdejaars doen ook mee aan projectmatige activiteiten en krijgen auditiebegeleiding. De derdejaars trainen op donderdagavond van 17.15 - 21.00 uur  en op zaterdag van 9.00 - 12.15 uur. Derdejaars kunnen hun lesprogramma uitbreiden naar 6 lessen (9,5 uur per week).