Wij begeleiden onze talenten naar een hoger niveau

Jeugd Dans Opleiding Fryslân

Alles over de opleiding

Leerlingen op de JDOF volgen 40 weken per jaar een vast programma, waarin wekelijkse lessen klassiek ballet, moderne dans en jazzdance , worden gecombineerd met blokken urban, dansimprovisatie en choreografie.

De JDOF is een vierjarige vooropleiding waarin leerlingen zes tot negen uren per week lessen volgen, verdeeld over twee of drie dagen. Voorafgaand aan de opleiding volgen leerlingen het voorbereidend jaar. In dit jaar volgen ze als aanvulling op de lessen bij de huidige danschool op zaterdagmiddag lessen bij de JDOF.  Ook na het voorbeidende jaar blijven de leerlingen vaak dansen bij hun huidige  dansschool.

In principe sluiten leerlingen na het derde jaar hun opleiding bij de JDOF af. Voor leerlingen die dan nog een jaar moeten overbruggen, voordat ze kunnen doorstromen naar een HBO – opleiding, biedt de JDOF een topgroep. In dit jaar volgen leerlingen technieklessen en worden ze voorbereid op de audities van de landelijke opleidingen. Dit topjaar staat open voor alle vergevorderde Friese dansers. Ook voor deelname aan de Topgroep moet een auditie worden gedaan.

 

Opbouw van de opleiding

Voorbereidend jaar

Voorafgaande aan de driejarige opleiding is het voorbereidende jaar. Een jaar waarin je kunt wennen aan het ritme van extra lessen op hoog niveau. De lessen zijn iets korter en alleen op de zaterdagmiddag. Ook de leerlingen van het voorbereidende jaar doen mee aan alle activiteiten van JDOF.

De lessen van de leerlingen in het voorbereidende jaar zijn op zaterdag van 12.30-17.00 uur.

1e jaar

Les klassiek ballet plus een half uur spitzenles, les moderne dans, les jazz- show dans en lesblokken improvisatie en urban

De eerstejaars trainen op dinsdagavond van 17.15 - 21.00 uur en op zaterdagmiddag van 12.30-15.45 uur.

2e jaar

Les klassiek ballet plus een half uur spitzenles, les moderne dans, les jazzdance dans en lesblokken urban en show.

De tweedejaars trainen op donderdagavond  van 17.15 - 21.00 uur en op zaterdag van 9.00-12.15 uur

 

3e en Top-jaar

3e jaar

Les klassiek ballet plus een half uur spitzenles, les moderne dans, les jazzdance dans, choreografie en lesblokken urban en show. De derdejaars doen ook mee aan projectmatige activiteiten en krijgen auditiebegeleiding. De derdejaars trainen op donderdagavond van 17.15 - 21.00 uur  en op zaterdag van 9.00 - 12.15 uur.

Derdejaars kunnen hun lesprogramma uitbreiden naar 6 lessen (9,5 uur per week) door aan te sluiten bij de Topgroep.

Topgroep

Les klassiek ballet, les moderne dans, les jazzdance en auditiebegeleiding. 

De TOP groep traint op dinsdagavond van 17.15 - 20.30 uur.

 

Verder in dans?

Ben je gek op dansen en wil je méér doen met dans? Dan is de JDOF iets voor jou!

Kom auditie doen en laat zien jij in huis hebt.

 

Meld je nu aan

Subsidiënten en sponsoren

Deze instellingen en bedrijven dragen de JDOF een warm hart toe door hun financiële bijdrage.