Wat wij doen

De JDOF is een organisatie voor talentontwikkeling in dans. De kern van onze activiteiten is de vierjarige vooropleiding dans waarin jong danstalent tussen de 12 en 18 jaar wordt opgeleid tot allround dansartiest. Klaar om audities te doen voor het dansvakonderwijs of om in de vrije tijd verder te dansen op semi-professioneel niveau.

Maar we zijn meer dan alleen een vooropleiding! Zo hebben we voor de écht ambitieuze danser het Top-programma voor verdere verdieping en voorbereiding op het dansvakonderwijs. En voor de jonge dansers uit Friesland die graag zelf dans maken is er het project Maak Mee en Maak Mee Junior. Voor dansprofessionals organiseren we bijscholingsworkshops om up to date te blijven in het vak en elkaar te ontmoeten.

Sinds juli 2013 is de JDOF officieel erkend Leerbedrijf Artyst.

Visie

Dans is een universele taal waarmee de danser kan ontroeren, verwonderen of de toeschouwer van zijn stuk kan brengen. Dans is dan geen serie pasjes meer, maar wordt tot kunst verheven.

Deze visie op dans is voor de JDOF van wezenlijk belang; want dát is wat we onze leerlingen willen leren. Alleen buitengewone techniek is hiervoor niet voldoende. In de dans is een goed ontwikkelde theatrale persoonlijkheid net zo belangrijk. De JDOF wil een plek zijn waar Fries danstalent uitgedaagd wordt zich op al deze gebieden én op een hoog niveau te ontwikkelen. 

Missie

Wanneer je van dans je beroep wil maken, of je gewoon ontzettend veel van dansen houdt: als je méér wil met dans dan kom je naar de JDOF!

Met dat uitgangspunt willen we jonge, talentvolle dansers opleiden tot zelfverzekerde, creatieve jonge dansartiesten in de dop. Hierbij is de artistieke en persoonlijke ontwikkeling van de dansers net zo belangrijk als hun danstechnisch vakmanschap. We willen onze talenten meer leren dan alleen pasjes, door eigen creativiteit en persoonlijkheid te gebruiken in dans. De kwaliteit die we daarbij voor ogen hebben is hoog; aan het eind van de opleiding zijn onze leerlingen klaargestoomd voor een dansvakopleiding op MBO of HBO niveau. We beschouwen ons daarom als een (onafhankelijke) vooropleiding. 

Wij zijn JDOF