Vacature Zakelijk Leider

12 juni 2021

De Jeugd Dans Opleiding Fryslân (JDOF) is een meerjarige opleiding voor jong danstalent in Friesland en is gevestigd in Cultureel Centrum Neushoorn in Leeuwarden. De JDOF dient als springplank naar professionele dansopleidingen en is erkend Leerbedrijf Artiest. Wij organiseren lessen op hoog niveau in verschillende dansstijlen: o.a. klassieke en moderne theaterdans, jazzdans, werelddans en urbandance. Elk jaar wordt aan talenten diverse mogelijkheden geboden om maak- en presentatie ervaring op te doen. Hoogtepunt zijn de jaarlijkse voorstellingen, waarin alle groepen rondom een artistiek thema hun ontwikkeling kunnen laten zien. Per 1 augustus 2021 zijn we op zoek naar een creatieve zakelijk leider (20 uur per week).

Als Zakelijk Leider is het je rol om ervoor te zorgen dat de organisatie en productie van de opleiding en projecten op rolletjes loopt. Dit doe je samen met de Artistiek leider: je stemt werkzaamheden en verantwoordelijkheden onderling af. Samen met de Artistiek Leider vorm je de dagelijkse leiding van de JDOF, waarbij jij zorg draagt voor de organisatie- en productionele zaken: huisvesting, financiën, organisatiestructuur, interne communicatie met medewerkers, leerlingen, ouders en bestuur, externe communicatie, zakelijke afhandeling subsidieaanvragen, nieuwsbrieven, contracten en onderhouden en uitbreiden van het netwerk van relevante externe contacten.

De Zakelijk Leider:

 • Is een zelfstandige en tegelijkertijd teamgerichte collega;
 • Versterkt de organisatiekracht van de JDOF: huisvesting, financiën, communicatie, positionering, contracten en contacten zijn op orde;
 • Zet mede de organisatiestructuur op die werkt voor de JDOF, waarbij oog is voor de rollen en verantwoordelijkheden van de verschillende betrokkenen;
 • Vertaalt adequaat het inhoudelijk beleid en programma’s naar de organisatie en bewaakt de kwaliteit hiervan;
 • Is financieel en organisatorisch eindverantwoordelijk voor de verschillende presentaties waaraan de JDOF deelneemt en voor de jaarlijkse eindvoorstelling;
 • Is eerste aanspreekpunt voor het bestuur en legt samen met de artistiek leider verantwoording af aan het bestuur met betrekking tot alle inhoudelijke en organisatorische aspecten van de JDOF;
 • Werkt nauw samen met de Artistiek Leider. Dit betekent dat je gezamenlijk bevoegd bent om besluiten te nemen met betrekking tot de organisatie en het artistiek inhoudelijk beleid. Dit vraagt een open en nieuwsgierige houding naar afwegingen die op het terrein liggen van de Artistiek Leider.

Profiel van de zakelijk leider:

 • Heeft een managementachtergrond (minimaal HBO niveau of vergelijkbaar);
 • Heeft een “hands on mentaliteit”: vindt het leuk om zowel op strategisch, tactisch en operationeel terrein de schouders eronder te zetten;
 • Heeft aantoonbare ervaring in de creatieve sector;
 • Heeft aantoonbaar ervaring als coachend leidinggevende en kan (mensen in) de organisatie zowel organisatorisch als productioneel ondersteunen;
 • Beschikt over een relevant netwerk;
 • Is in staat om een artistieke en educatieve visie te vertalen naar organisatiebeleid en kan dit ook beschrijven in het kader van subsidieaanvragen.
 • Is flexibel inzetbaar.

De zakelijk leider wordt ingeschaald in schaal 13 van de CAO kunsteducatie.

Ben jij die creatieve zakelijke geest die wij zoeken? Reageer dan voor 20 juni. Kies een vorm die bij jou past en die ons een beeld geeft van wie je bent, wat je kunt en wilt betekenen voor de JDOF en wat je ervaring is. We laten ons graag verrassen. De eerste gesprekken zijn gepland op 29 en 30 juni. Je kunt je reactie sturen naar het bestuur van de Jeugd Dans Opleiding Fryslan.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de voorzitter van het bestuur, Yildou de Boer. Stuur een e-mail naar bestuur@jdof.nl, dan wordt er zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen. Dit is tevens het mailadres waarop je kunt reageren.

Terug naar overzicht

Verder in dans?

Ben je gek op dansen en wil je méér doen met dans? Dan is de JDOF iets voor jou!

Kom auditie doen en laat zien jij in huis hebt.

 

Meld je nu aan

Subsidiënten en sponsoren

Deze instellingen en bedrijven dragen de JDOF een warm hart toe door hun financiële bijdrage.