Een nieuwe docent klassiek ballet

9 augustus 2022

Lorenzo Koppenaal studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en de Purchase Conservatory of Dance in New York. Naast zijn studie heeft hij met veel plezier trainingen gevolgd bij o.a. Limón Dance Company, Merce Cunningham Trust, Batsheva Dance Company, Introdans en de William Forsythe Ballet Intensive.

Lorenzo houdt ervan om zijn dansers uit te dagen, zowel fysiek als technisch. Zijn lessen zijn op traditionele wijze opgebouwd. De Amerikaanse sfeer schemert duidelijk door in zijn lessen, waarin dynamiek, passie en uitdaging samenkomen. 

Hij geeft les op het Albeda Danscollege, werkt als gastdocent bij dansgezelschappen zoals De Stilte en is verbonden aan diverse dansinstituten/opleidingen in Duitsland, Italië en de Verenigde Staten.

Terug naar overzicht