Rikst Fekken

Rikst Fekken.jpg

Als meisje van 13 jaar begon ik met de Jeugd Dans Opleiding Fryslân. Ik was die tijd nog onzeker over mijn danskwaliteiten. In deze vijf jaar heb ik veel over mezelf geleerd als persoon en als danseres.

Dans gaat niet alleen om de juiste techniek beheersen, maar om een verhaal te vertellen. Een indruk maken op iemand, zonder woorden. Daarin begreep ik mijn lichaam ook steeds meer, er ontstond meer vertrouwen. Elk gebaar en elke beweging zorgt ervoor dat we onszelf kunnen uitdrukken in wie we zijn en wat we voelen. Dans is een passie geworden waarin ik mij volledig kan laten gaan. Het uit je comfort zone gaan, het creëren van eigen stukken en improvisaties heeft me veel geleerd. Ik ben erachter gekomen dat ik creatief en leergierig ben.

Na de opleiding ben ik blijven dansen. Ik blijf mezelf hierin ontdekken en ik probeer mezelf altijd uit te dagen en de lat hoog te leggen. Op dit moment zit ik in mijn derde jaar van de opleiding fysiotherapie, en wil later als fysio mijn danservaring meenemen om dansers beter te kunnen ondersteunen met blessures.

DE OPLEIDING

Moderne dans - Klassiek Ballet - Jazz - Commercial - Hiphop

Wil je meer weten over de JDOF en wat we jou kunnen bieden?

 

 

Lees meer

Subsidiënten & sponsoren