Lorenzo Koppenaal

Lorenzo komt oorspronkelijk uit Nederland en volgde zijn dansopleiding aan het prestigieuze Conservatory of Dance in New York. In 2018 behaalde hij zijn bachelordiploma aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, voordat hij aan een carrière als professioneel danser begon. Momenteel is hij een veelgevraagde gastdocent.

Lorenzo heeft intensief getraind bij enkele van 's werelds meest befaamde dansgezelschappen, waaronder de Limón Dance Company, Merce Cunningham Company, Batsheva Dance Company, Cullberg Ballet, William Forsythe Ballet Intensive en Introdans Ballet. Daarnaast heeft hij begeleiding gekregen van gerenommeerde professionals uit de danswereld Risa Steinberg (Julliard/Limón) en Joe Alegado (Limón). Gedurende zijn carrière heeft Lorenzo gewerkt met de Nationale Operette, Roser Lopez Espinosa, Ivgi&Greben, Wousje Schutte en Blenard Azizaj. Terwijl hij een niet nalatende passie etaleert om bij te dragen aan de evolutie van de dans, behoudt hij een standvastige focus op de klassieke basistechniek, wat hem heeft geleid tot talloze opdrachten als gastdocent over de hele wereld. Hij gaf onder andere les aan de Metropolitan Ballet Academy in Baltimore, S.P.I.D. Ballet Academy in Milano, Sabrina Saturno Professional Dance Center in Salerno, het Dance Institute in Hamburg en Dance Company de Stilte in Breda.
Naast zijn internationale betrokkenheid is hij als faculteitslid verbonden aan Albeda Danscollege, Jeugd Dansopleiding Fryslân en Lucia Marthas Institute for Performing Arts. In 2023 lanceerde Lorenzo de Art of Ballet Intensive (AOBI) in samenwerking met Pallas Sluyter. AOBI is Amsterdams toonaangevende ballet intensive, met kwalitatieve trainingen voor dansers van over de hele wereld.

 
DE OPLEIDING

Moderne dans - Klassiek Ballet - Jazz - Commercial - Hiphop

Wil je meer weten over de JDOF en wat we jou kunnen bieden?

 

 

Lees meer

Subsidiënten & sponsoren